Stoycho Mladenov - official website» Media

Стойчо Младенов: Щях да правя чудеса в Шампионската лига с ЦСКА

Дата: 04.02.2011

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че е щял да вкара тима в групите на Шампионската лига, ако не му е бил отнет лицензът през 2008 г. Не само това, но той е убеден, че е щял да "сътвори чудеса" в груповата фаза на турнира.

"Сами виждате какъв отбор имахме тогава. Нямахме загуба, рекорд в историята и се доближихме до славните времена на ЦСКА. Жалко, че разбиха отбор, който влизаше в групите на Шампионската лига и можеше да направи чудеса там", заяви Младенов в интервю за вестник "Тема Спорт".

Той е последният треньор за момента, който е извеждал "червените" до титлата. От напускането му насам се изредиха много имена, но никой не успя да изведе отбора до върха.

"Тази титла ще се помни дълго и резултатите ще се оценяват все повече и повече. Играчите и резултатите бяха толкова красноречиви, че говорят сами за себе си", добави Младенов.

Настоящият наставник на египетския ЕНППИ не пропусна да коментира и вечния съперник на ЦСКА - Левски. Той твърди, че в "синия" лагер се страхуват от него и не искат да се завръща в България.

"Не знам дали някой тук се страхува от мен, но в Левски - със сигурност. Единия път станах шампион на техния стадион, а другия - с 16 точки разлика. Левски никога няма да забрави тази разлика, ще я помнят винаги. Такава трябва да бъде разликата всяка година", заяви още Младенов.

Той е твърдо убеден, че някой ден ще се завърне начело на "червените" и ще постигне грандиозни успехи.

"Мечтая някой ден да се завърна и да постигна успехите, които съм постигнал като играч. С тази мечта живея и работя, но трябва да ми се предоставят условията, за да го направя", завърши бившият треньор на ЦСКА.

Източник: sportni.bg


«