Stoycho Mladenov - official website» Media

Стойчо Младенов: Ангажиментът ми в Египет е до май

Дата: 10.03.2011

Старши треньорът на ЕНППИ Стойчо Младенов заяви в Спортно шоу Гонг, че ангажиментът му с клуба изтича през месец май и има голямо желание да работи по професията си в България. Бившият наставник на ЦСКА говори за ситуацията в Кайро и околността, както и за състоянието на “червените”, Левски, Литекс и българския шампионат.

Стойчо Младенов сподели мнение, че не е учуден от подема на ЦСКА. Колкото до Левски, той добави, че нивото на играчите, в които работят Ясен Петров и Георги Иванов - Гонзо, е посредствено, като разликата прави единствено Гара Дембеле.

“Все още има напрежение и сблъсъци, понякога в центъра и околностите има сблъсъци, затруднява се придвижването на футболистите за тренировки. Изобщо сега не е това, което беше преди. Трудно съчетаваме тренировките, защото трудно се придвижваме. И когато се води занимание с 12-13 човека трудно се получава. Загуби се желанието и тренировките преминават минорно. Дори се говори, че шампионатът няма да продължи, защото все още има бружения между отделните религии. Всички се надяват тези проблеми в Египет да са за добро и всички да бъдат щастливи и доволни. Надяват се този преход към демокрация да премине бързо, а не като при нас”, сподели Стойчо Младенов.

“Ангажиментът ми с клуба приключва през май, а след това съм свободен. И мисля, че тук нищо няма да стане. Моето желание е да работя в България, защо да ходя по чужбина и да давам силите си и да обучавам чуждите играчи. Но всичко е въпрос на решения, избор, предложения. В този момент не мога да кажа къде ще продължи кариерата ми.”

“Сега работя в чужбина, но това не е заради парите, парите не са водещото. Всичко е въпрос на условия и преговори. Когато си подценяван, не е приятно. В чужбина има по-голям респект и уважение към треньора. Това липсва в България”, добави Стойчо Младенов.

“Следя абсолютно всичко в българския футбол. Аз виждам един прероден ЦСКА, особено в последните два мача, коренно различен от преди това. Отборът е сплотен и дисциплиниран, с изграден стил на игра. Треньорското ръководството се е постарало в дефанзивен план. За мен не е изненада, че ЦСКА побеждава в тези два мача, изненадата беше, че през есента не побеждаваше. Всеки един треньор си има свой стил на работа”, каза наставникът от Кайро.

“За Левски аз си казах мнението още преди шампионата. Има един Гара Дембеле, който прави разликата, но всичко останало е на същото ниво. Ясен Петров и Георги Иванов са добри специалисти, но разполагат с такъв материал, да не кажа посредствен. Нищо лошо не искам да казвам за Левски, но това ми е мнението.“

Относно Литекс, който е сочен вече за шампион на страната, Младенов каза: “Литекс има много мачове още до края на шампионата, има и директни сблъсъци. Нормално е да се трупат още точки и който съхрани постоянството, той ще е шампион. Но им предстоят тежки двубои, още повече, че шампионатът в България е доста ниско ниво и директните сблъсъци ще определят шампионата.”

Запитан за националния отбор на България и повиканите от Лотар Матеус 6 играчи на ЦСКА, Стойчо Младенов сподели: “В това няма нищо лошо, въпросът, е че играчи, които не са изпробвани в контроли, да бъдат викани в мачовете е странно, но Матеус взима решенията и това си е негово право.”

Източник: Гонг.бг


«