Stoycho Mladenov - official website» News

Стойчо Младенов: Искат да ни погребат, но няма да се дадем!

„Искам да апелирам към цялата „червена“ общност в България да идват да подкрепят отбора, защото тенденцията е ясна и то ясна по-ясна – искат да ни погребат. Има тенденция срещу ЦСКА. Трябва да сме глупави и да не виждаме за какво става дума.“, това заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов след загубата на тима му от Спартак Плевен в контрола, по повод публикувания материал от страна на Българския футболен съюз на официалния сайт на централата.

„Ако обаче тези хора идват и пълнят стадиона всеки мач, то това няма да стане. Ще успеем, да знаете! Искат да ни изместят от първото място и правят всичко възможно позволено и непозволено, то е очебиещо. Аз не искам да бъда до такава степен груб, но искам да призова футболния съюз, Боби Михайлов да излезе и да заяви отговорно – всичко това, което е написано, с негово знание ли е или не. И ако не е, то тия, които са го написали да бъдат санкционирани и наказани. Това е което искам да кажа.“

Относно Нджонго Присо старши треньорът на ЦСКА коментира: „Имаме си ръководство, което може да взима отношение по тоя въпрос. Аз не искам да се задълбочавам, но вие сами преценяте и виждате каква тенденция има срещу ЦСКА. Във всяко едно отношение. Погледнете ни картоните. Ние сме отборът с най-много картони във вътрешния шампионат. А това е отбора, особено през есента, който играе с топката, упражнява контрол върху топката, повече напада. Нормално е противникът да бъде по-агресивен. Ние сме най-ощетяваните. Всеки мач получаваме незаслужени картони.“

"Вижте и самите мачове. Преди Локомотив и преди Берое. Каква часова разлика имаше между единия и другия мач? Вижте и сега между Славия и Черно море. Каква е разликата в дните и часовете? Сами си правете изводите за какво става дума. Това което се случва с Апелативната и Дисциплинарната комисия, наблюдавайте ги и ги коментирайте. Ако това не е тенденциозно, кое е тогава?"

"Ще говорим за историята на клуба. За недосегаемост и глупости като сме непрекъснато ощетявани. Присо без да получава настъпване по крака му забиха два шамара при спряна игра. Блъскан и руган, замерян с над десет бутилки. Как ги измислиха тези 1000 лева глоба не знам. Влезе в тунела и там беше блъскан все едно е най-големия бандит. Много ясно, че нервите на никой няма да издържат в такъв момент. Още повече е един чужденец, който не знае език. Това ли трябва да бъде нашето отношение към него. Следващия мач го лумкат за пет мача. Откъде накъде? Защо? Какво е направил? Аз ако ти ударя два шамара, какво ще направите? Така стоят нещата. Няма да се дадем, да знаете."

"Пак апелирам към нашата публика да идва на нашите мачове. Само така можем да се спасим. Искат да изместят ЦСКА от първото място. И много по-лоши неща искат да направят с ЦСКА. Година след година нещата се засилват и стават по-зле за нашия клуб. Това е единствения начин да победим. Нека да видим дали ние или противника ще победи, когато трибуните са пълни. Това е начина. Апелирам към обединение и присъствие на мачовете. Това искам аз от тях."

"Няма какво да коментирам тази контрола. Не съм доволен. Много съм доволен от завръщането на Коста Янев. Радвам се за връщането на Попов, на Тошко Янчев, на Румен Трифонов. Това са футболисти, които ми дават по-голяма вариативност."

Източвик www.gong.bg

«